English
به خانه سینما خوش آمدید. / ثبت نام کنید / ورود
 

اخبار

در نشست اعضای خانه سینما با وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی مطالبات هنرمندان مطرح شد

در نشست اعضای خانه سینما با وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی مطالبات هنرمندان مطرح شد
جمعی از اعضای خانه سینما به نمایندگی از هنرمندان در نشستی 3 ساعته با محمد شریعتمداری وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی به طرح مسائل و مطالبات قانونی خود پرداختند و خواستار رفع مشکلات خود به صورت دائمی شدند.

در این نشست منوچهر شاهسواری، مدیرعامل خانه سینما با اشاره به بحث نظام بیمه‌ای مشاغل آزاد در حوزه بازنشستگی گفت : هم اکنون حقوق بازنشستگی یک هنرمند بعد از 30 سال کار حدود 2 میلیون و ۲۰۰ هزار تومان است که رقم بسیار کمی است.
شاهسواری خاطرنشان کرد: در ایام کرونا ،مبلغی از کسی دریافت نکرده ایم اما توقع داریم که حمایت شویم.

هنرمندان باید از لحاظ بیمه، معیشت و بازنشستگی حمایت شوند
 فاطمه معتمدآریا نیز در این نشست گفت: وضعیت هنرمندان ورای آن چیزی است که از صدا و سیما  می بینیم و می شنویم . شهروندانی هستیم که وظایف اجتماعی داریم و بر اساس آن تربیت می شویم و رشد پیدا می کنیم .
وی افزود:  بخش مهمی از زندگی ما که همان مسائل معیشتی است که هرگز در جامعه بازگو نشده است .
این هنرمند کشورمان معتقد است: در راس یک جامعه متمدن آموزش قرار دارد که بخش تعریف شده آن بر عهده آموزش و پرورش و بخش تعریف نشده آن بر عهده هنرمندان است؛ بنابراین باید بتوانیم هنرمندان را از لحاظ بیمه، معیشت و بازنشستگی حمایت کنیم. هم اکنون هنرمندانی هستند که با ۹۰۰ هزار تومان بازنشسته شده اند، ما می‌خواهیم که هنرمندان از حقوق شهروندی برخوردار باشد.

هنرمندان، پرهیزی از پرداخت مالیات ندارند
امین تارخ، در این نشست با بیان اینکه ذکر جزئیات نیازها و مطالبات شخصی و مادی هنرمندان در شأن اهالی هنر نیست، گفت: حیثیت و آبروی اهل هنر و کرامت آنها بسیار مهم است.
وی افزود: دست اندرکاران صنوف مختلف در ایام کرونا در مقطعی توانستند مشغول به کار شوند اما اهالی هنر متاسفانه چند ماهی است که بیکاری مدوامی را تحمل می کنند؛ بنابراین باید حمایت هایی از سوی دولت صورت گیرد. البته اهالی هنر و سینما هر چند در مقطعی کار دارند اما در مقطعی دیگر خانه نشین هستند و با بیکاری های مقطعی مواجه اند که باید طوری برنامه ریزی شود که افرادی که در این عرصه فعالیت می کنند در دوران پیری و بازنشستگی حمایت شوند و جوانان فعال در این حرفه به آینده و دوران پیری امیدوار باشند و نهادی از آنها حمایت کند و صدای آنها را بشنود.
تارخ افزود: هنرمندان پرهیزی از پرداخت مالیات ندارند  به شرط آنکه این مالیات به نهاد خانه سینما بازگردانده شود تا پس اندازی برای دوران بازنشستگی باشد چرا که خانه سینما یکی از بازوهای اجرایی می تواند باشد .

قانون مالیات برای هنرمندان احیا شود  
در ادامه این نشست  آتیلا پسیانی نیز گفت: از طریق صندوق اعتباری هنر، راحت تر مطالبات مدنی را می توانیم عرضه کنیم تصور می کنم برای هر وزارتخانه ای مطالبه گری مدنی می تواند بسیار مفید باشد.
 وی افزود:  یکی از مشکلات ایام کرونا این بود که از طرفی به خاطر سلامتی همکاران خواهان تعطیلی پروژه ها بودیم اما از طرفی هم مخالف تعطیل کردن آنها  بودیم چراکه پروژه ها ارتباط مستقیم با معاش روزمره هنرمندان داشت و این موضوع بسیار دردناک است که باید فکری عاجل  برای آن شود.

فهرست 76 هزار هنرمند برای دریافت کمک هزینه معیشتی به وزارت کار ارسال شد

همچنین سید حسین  سیدزاده، رئیس صندوق اعتباری هنر در این جلسه گفت: هم اکنون ۸۰ هزار هنرمند و فعال فرهنگی داریم که با خانه موسیقی، تئاتر، سینما و غیره در ارتباط هستند که 38 هزار نفر از بیمه تامین اجتماعی برخوردارند.
 وی تاکید کرد: بیمه هنرمندان نیازمند تعریف مجدد است تا امکان ارتقای بازنشستگی با افزایش واریز حق سنوات میسر شود و هنرمندان بتوانند از مزایای درمان بهره مند شوند.
سید زاده ادامه داد:  در سه ماهه اول امسال در شرایط کرونا و تعطیلی کسب و کارهای حوزه فرهنگ و هنر، ۳۷ میلیارد تومان از دولت کمک گرفتیم تا حق بیمه پرداخت شود بنابراین خواهان این هستیم که حق بیمه سه ماهه اول سال ۱۴۰۰ که حدود ۴۰ میلیارد تومان است را دولت تقبل کند.
 وی ادامه داد: هم اکنون فهرست ۷۶ هزار هنرمند را برای دریافت کمک هزینه معیشتی دوران کرونایی به  وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی ارائه کرده‌ایم و امیدوارم این موضوع نیز با تعجیل انجام شود.
 رئیس صندوق اعتباری هنر در ادامه، صدور هنر کارت را بستر خوبی دانست که نماد هویتی هنرمندان است که تا کنون ۷۲ هزار نفربرای دریافت آن ثبت نام کرده اند و بدین ترتیب تمامی امور مربوط به رفاهی، هویتی و مالی در حوزه هنر از طریق این کارت انجام خواهد شد و خدمات در چارچوب هنر کارت به هنرمندان ارائه می‌شود.

دستور شریعتمداری برای تشکیل کمیته دائمی پیگیری مشکلات و مطالبات هنرمندان

وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی در این دیدار با جمعی از اعضای خانه سینما اظهار داشت: برای پیگیری مطالبات هنرمندان باید کمیته دائمی مشترک بین جامعه هنری با نمایندگی صندوق اعتباری هنر و وزارت تعاون کار و رفاه اجتماعی به نمایندگی معاونت روابط کار و سازمان تامین اجتماعی ایجاد شود.

 وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی در دیدار با جمعی از اعضای خانه سینما اظهار داشت: برای پیگیری مطالبات هنرمندان باید کمیته دائمی مشترک بین جامعه هنری با نمایندگی صندوق اعتباری هنر و وزارت تعاون کار و رفاه اجتماعی به نمایندگی معاونت روابط کار و سازمان تامین اجتماعی ایجاد شود.

محمد شریعتمداری تاکید کرد: این کارگروه مشترک برای احصای همه مطالبات به حق جامعه هنرمندان هر هفته تشکیل جلسه دهد تا مشکلات جامعه هنرمندان حل و فصل شود .
وی همچنین از تصویب آیین نامه اجرایی بیمه بیکاری هنرمندان خبر داد و تاکید کرد:  متن این آیین نامه تا نشست بعدی هیات دولت باید نهایی و ابلاغ شود.
شریعتمداری تصریح کرد: افتخار بزرگی است که در کنار اهالی هنر هستم و این مایه مباهات است؛  متاسفانه آن طور که باید، قدر اهالی اصحاب هنر دانسته نشده است؛ فرهنگ و هنر، وجدان جامعه است و بدون آن، هیچ ملتی هویت ندارد، بنابراین باید از آن صیانت کرد.
وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی ادامه داد: نواقص بیمه مشاغل و حرف آزاد،  باید شناسایی و تعریف شوند و برای رفع آنها گام برداشت . برخی از این کاستی ها نیازمند زمینه سازی های قانونی دقیق تر و سریع تری است.
وی با بیان اینکه هنرمندان باید بتوانند از نیازهای صنفی خود در جایگاه مناسب دفاع کنند به تشکیل انجمن های صنفی فراگیر در عرصه فرهنگ و هنر در سال گذشته اشاره و تصریح کرد: برخی نگران بودند که اصناف کشور تشکل ملی داشته باشند و تصور می کردند اگر تشکل ملی به وجود بیاید همه پشت آن می ایستند و مطالباتشان، مطالبات عمیق تری خواهد بود و پاسخگویی به آن سخت است .
شریعتمداری با تاکید بر این که باید نگاه ها در این زمینه اصلاح شود، خاطرنشان کرد : نیازمند کار فرهنگی در بین تصمیم گیرندگان هستیم و در این زمینه موفق شدیم کار مشترکی را با وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی انجام دهیم.
وی گفت: ۱۴ تشکل در تنظیم آیین نامه اجرایی جداگانه‌ای برای هنرمندان نقش داشتند تا عیناً در دولت به تصویب برسد حتی اگر به لحاظ کارشناسی تغییرات اندکی پیشنهاد می شد با آن مخالفت می کردم.
شریعتمداری ادامه داد: حتی در کمیسیون فرعی در صحن دولت اجازه ندادیم که این متن تغییر کند و عینا به تصویب رسید که در نوع خود بی نظیر و بی سابقه است، چرا که معتقد هستیم اگر شعار توسعه در جامعه مدنی را  سر می دهیم نباید بدون نظر صاحبان فکر و اندیشه برای آنها تصمیم بگیریم و اگر تصمیمات، با اصول کلی قانون اساسی مغایرتی ندارد نباید مداخله کرد .
وی با اشاره به موضوع بیمه بیکاری هنرمندان گفت : نگارندگان بند ه  ماده ۹۲ قانون برنامه ششم توسعه موضوع را کاملاً تخصصی و بیمه‌ای ندیدند، با توجه به رو به اتمام بودن قانون برنامه ششم  اگر این آیین نامه تصویب نمی شد موضوع بیمه بیکاری هنرمندان به محاق می رفت.
وی در ادامه با اشاره به فرمایشات مقام معظم رهبری مبنی بر پرداخت حق بیمه بیکاری به افرادی که تحت پوشش صندوق تامین اجتماعی نیستند، اظهار کرد:  بر مبنای آن طرحی نوشته شده و به ستاد اقتصادی دولت تقدیم شده است که امیدوارم به زودی نهایی شود.
وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی تاکید کرد: برای تقویت صندوق بیمه بیکاری هنرمندان از پیشنهادات اهالی هنر استقبال می شود و با مذاکره دو بانک توسعه تعاون و رفاه کارگران می توان کارهای مشترکی انجام داد.
شریعتمداری خاطرنشان کرد که این اقدامات منافعی را برای صندوق اعتباری هنرمندان فراهم می کند و در تقویت بنیه مالی صندوق هنر برای ارائه خدمات بیشتر به جامعه هنری نقش دارد .
وی با اشاره به این که روش های تقویت بنیه مالی صندوق بسیار مهم است ، بیان کرد: باید در این زمینه تدابیری اندیشیده شود و مهمتر از آن زنده کردن درآمد مستمر و درآمد مالیاتی است و به عنوان عضوی از هیئت دولت در مدت زمان باقیمانده از عمر دولت تلاش خواهم کرد حتی الامکان مشکلات را حل و فصل کنیم .
دولت به مطالبات به حق هنرمندان پاسخ می دهد
حاتم شاکرمی، معاون روابط کار وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی نیز در این نشست گفت : در دوره وزارت محمد شریعتمداری برای جامعه هنری کشور دو اتفاق  مبارک رخ داد ؛ یکی راه اندازی کانون فراگیر انجمن های صنفی پدیدآورندگان فرهنگ، هنر و رسانه بود که کار بسیار بزرگی است و وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی با جدیت پیشرفت کار و آیین‌نامه را پیگیری کردند. در همین راستا وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی کمک کرد و خوشبختانه این مطالبه به حق هنرمندان و اصحاب هنر و رسانه انجام و سال گذشته این آیین نامه تصویب شد.
وی تاکید کرد:  دومین موضوع آیین نامه بند ه ماده ۹۲ قانون برنامه ششم توسعه است که به زودی ابلاغ و تصویب خواهد شد و وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی و سازمان برنامه و بودجه  کار مشترکی را انجام دادند و به نظر می آید نگرانی های هنرمندان با تدوین اساسنامه هایی در ذیل آیین نامه بیمه بیکاری قابل حل است و دولت به مطالبات به حق هنرمندان پاسخ می دهد.

 

 

۳ دی ۱۳۹۹ ۱۳:۰۲

نظرات بینندگان

میانگین امتیاز کاربران: 0.0  (0 رای)

امتیاز:
 
نام فرستنده: *
پست الکترونیک:  
نظر: *
 
تعداد کاراکتر باقیمانده: 500