English
به خانه سینما خوش آمدید. / ثبت نام کنید / ورود
 

دوازدهمین جشن سینمای ایران

 

دوازدهمین جشن سینمای ایران 

دوازدهمین جشن بزرگ سینمای ایران در حالی با حضور بیش از پنج هزار نفر در فضای باز طبقه پنجم برج میلاد برگزار شد که "فرزند خاک" با بردن شش تندیس گوی سبقت را از فیلم‌های "خاک آشنا" و "دعوت" ربود.
 در ابتدای این مراسم امین تارخ دبیر جشن با اشاره به همزمانی جشن‌های خانه سینما با جشن‌های سی‌امین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی گفت: جشن بزرگ سینمای ایران در شرایطی آغاز شد که فشردگی زمان با تعدد بخش‌ها نسبت مناسبی نداشت.

وی افزود: خانه سینما نیازمند پالایشی است که با شتاب بیشتر و هدفمندتر از این به راه خود ادامه دهد و اهداف خود را شفافتر و زلالتر بیابد. مشخص کردن وضعیت مسکن اهالی سینما، سامان بخشیدن به مناسبات اداری، ایجاد امنیت حرفه‌ای و تجدید نظری عمیق برای جشن سینما به لحاظ آئین‌نامه و اجرا از جمله اهدافی است که هیئت مدیره جدید به دنبال رسیدن به آنهاست.

در بخش بعدی مراسم "بهاران خجسته باد" از سرودهای بیادماندنی دوران پیروزی انقلاب توسط گروه موسیقی و آواز حاضر در برنامه به صورت زنده اجرا شد. سپس با حضور علیرضا زرین‌دست و سیف‌‌الله صمدیان تندیس جشن خانه سینما در بخش بهترین عکاس به علی نیکرفتار برای "دست‌های خالی" اهدا شد.

بابک حمیدیان برنده تندیس بهترین بازیگر مکمل

در بخش چهره‌پردازی نیز با حضور عبدالله اسکندری و رویا تیموریان تندیس به مهین نویدی چهره‌پرداز فیلم "دعوت" رسید و در بخش‌ جلوه‌های ویژه میدانی با حضور نجف فتاحی و غلامرضا موسوی ضمن اهدای دیپلم افتخار به امیر سحرخیز برای فیلم "خواب لیلا"، داود رسولیان برای "فرزند خاک" برنده تندیس جشن خانه سینما شد.

در بخش بهترین صدابرداری نیز هیئت داوران دوازدهمین جشن خانه سینما عباس رستگارپور را برای فیلم "فرزند خاک" به عنوان برگزیده این بخش معرفی کرد. رستگارپور جایزه خود را از احمد رسولزاده و پژمان بازغی گرفت. در ادامه اجرای زنده "من عاشق چشمت شدم" به آهنگسازی فردین خلعتبری و آواز علیرضا قربانی با استقبال حاضران مواجه شد.

بعد از این برنامه با حضور جهانگیر میرشکاری و پانته‌آ‌ بهرام تندیس جشن خانه سینما برای بهترین میکس به محمدرضا دلپاک و رضا نریمی‌زاده برای فیلم "خاک آشنا" رسید. دلپاک ضمن ابراز تأسف نسبت به مصدومیت اصغر شاهوردی جایزه خود را به این هنرمند عرصه صدابرداری سینمای ایران اهدا کرد.

در بخش طراحی صحنه و لباس جشن دوازدهم سینمای ایران تندیس خانه سینما با حضور مجید میرفخرایی و گلاب آدینه به ژیلا مهرجویی و شعله نواب‌تهرانی برای فیلم سینمایی "آتش سبز" اهدا شد. در بخش بعدی مراسم کلیپ درگذشتگان یکسال سینمای ایران برای حاضران به نمایش درآمد.

رسول احدی، داود اسدی، احمد ابراهیمی، نادر ابراهیمی، بهروز جلیلی، مجید حاجی‌باشی، سیدشجاع حبیبیان، جواد خدادادی، اسماعیل داورفر، حمید دلشکیب، محسن رسول‌اف، گرشا رئوفی، شاهرخ سخایی، خسرو شکیبایی، مهرداد فخیمی، حمید قنبری، عطاءالله کاملی، مارکو گریگوریان، حسین مدنی، فرهنگ معیری، بهروز مقصودلو و فؤاد نور از رفتگان یکسال گذشته بودند.

سپس تارخ متنی را به یاد مرحوم شکیبایی قرائت کرد و تصاویری از آن زنده‌یاد در فیلم‌های "هامون"، "عاشقانه"، "پری"، "حکم" و "اتوبوس شب" و همچنین سخنانی از عزت‌الله انتظامی، رضا کیانیان و بیتا فرهی درباره آن مرحوم برای حاضران پخش و بعد از این تصاویر تصنیفی ساخته مرحوم شکیبایی به صورت زنده توسط گروه موسیقی اجرا شد.

سپس نوبت به معرفی برگزیده موسیقی دوازدهمین جشن خانه سینما رسید که با حضور محمد سریر و هانیه توسلی جایزه به کارن همایونفر آهنگساز "خاک آشنا" اهدا شد. حرکات فرم صلح و دوستی و کلیپ فعالان بخش‌های مختلف سالن‌های سینما از برنامه‌های جشن بود و بعد با حضور بهرام دهقانی و علیرضا خمسه تندیس تدوین به عباس گنجوی برای "خاک آشنا" اهدا شد.

در بخش بهترین فیلمبرداری نیز علیرضا زرین‌دست برای "فرزند خاک" تندیس را از دستان رخشان بنی‌اعتماد و مسعود رایگان دریافت کرد. اما در جذابترین بخش جشن که به معرفی بازیگران برگزیده زن و مرد، کارگردان، فیلمنامه و بهترین فیلم اختصاص داشت، شور و حالی خاص در فضای مراسم و حاضران ایجاد شد.

در بخش بهترین بازیگر زن مکمل، مهتاب نصیرپور بازیگر "فرزند خاک" برگزیده شده و نصیرپور تندیس را از دست مرتضی شایسته و رویا نونهالی دریافت کرد. در بخش بهترین بازیگر مرد مکمل جهانگیر و باران کوثری برای معرفی بازیگر برگزیده روی صحنه حاضر شدند.

جهانگیر کوثری گفت: گمان نمی‌کردیم روزی 12 جشن برای سینمای ایران برگزار کنیم. اگر سینمای ایران امروز به این نقطه رسیده موفقیت خود را مدیون فخرالدین انوار و محمد بهشتی است. بعد از این سخنان، بابک حمیدیان تندیس جشن را برای بازی در فیلم "ریسمان باز" از آن خود کرد.

خوشحالی و نوع تشکر حمیدیان نیز در نوع خود خاص و جالب بود. وی دقایقی به صورت جداگانه و با هیجان از پژمان بازغی، حامد بهداد، داود فتحعلی‌بیگی، رضا کیانیان، بهمن فرمان‌آرا و همسر خود تشکر و قدردانی کرد و تولد فرزند بازغی را به وی تبریک گفت.

اجرای قطعه موسیقی "مهتاب تر از باران" با آواز علیرضا قربانی برنامه ویژه این بخش مراسم بود و بعد نوبت به معرفی بهترین بازیگر زن جشن دوازدهم رسید. فرشته طائرپور که به همراه شهاب حسینی برای معرفی برگزیده این بخش روی صحنه آمده بود گفت: شش هفته پیش به همت بنیاد سینمایی فارابی و خانه سینما به دیدار جانبازان جنگ تحمیلی رفتیم.

وی ادامه داد: آنجا یک جانباز 70 درصدی که از 17 سالگی روی تخت بیمارستان بود گفت که آروزیش حضور در جشن خانه سینما و جشنواره فیلم فجر است. متأسفانه در این جشن نتوانستیم در خدمت این عزیزان باشیم ولی از همینجا با حضور خانواده سینما به خاطر رشادت و فداکاری بزرگ‌شان از آنها تشکر و قدردانی می‌کنیم.

گوهر خیراندیش برای بازی در فیلم "دعوت" به عنوان بازیگر زن برگزیده دوازدهمین جشن سینمای ایران معرفی شد. اما به دلیل آسیب‌دیدگی نتوانسته بود در مراسم حضور یابد و دخترش جایزه مادر را دریافت کرد. همچنین مریلا زارعی یادداشتی را از طرف خیراندیش برای حاضران خواند.

سپس داریوش فرهنگ و تارخ برای معرفی برگزیده بازیگری مرد به صحنه رفتند. فرهنگ با اشاره به داوری جشن سینما مبتنی بر کیفیت فیلم‌ها و عناصر مختلف آن گفت: خوشحالم که داوری‌ها بر اساس آمار و کمیت فیلم‌ها و فروش آنها نبود. امیدوارم روزی گروهی متخصص نیز برای ارزیابی فیلم‌های تلویزیونی به وجود بیاید تا کمتر شاهد سریال‌های زیر خط فقر باشیم.

تندیس خانه سینما برای بازیگری مرد به مرحوم خسرو شکیبایی اهدا شد و پویا جایزه پدر را از دستان فرهنگ و تارخ دریافت کرد. پویا شکیبایی گفت: ای کاش پدر می‌بود و این جایزه را خود دریافت می‌کرد و من به وی تبریک می‌گفتم. هر گاه در جشن‌ها کاندیداها اعلام می‌شدند قلب من به تپش می‌افتاد. امروز نیز قلب من به تپش افتاد ولی دیگر پدر حضور نداشت.

در بخش بهترین فیلمنامه با حضور فرهاد توحیدی و علیرضا شجاع‌نوری تندیس جشن به محمدعلی آهنگر و محمدرضا گوهری نویسندگان "فرزند خاک" اهدا شد و سپس قربانی قطعه "عقل و جنون" را اجرا کرد. در بخش کارگردانی با حضور سیروس الوند و رضا کیانیان تندیس به بهمن فرمان‌آرا برای "خاک آشنا" اهدا شد.

فرمان‌آرا با تشکر از حامیان تولید فیلم گفت: از فضل‌الله یوسف‌پور و دکتر رسول‌اف تشکر می‌کنم که در فیلم من سرمایه‌گذاری کردند. همچنین از دوستانی که پافشاری کردند تا این جایزه به من برسد نیز تشکر می‌کنم. این جایزه به دلیل صنفی بودن آن برای من باارزش است.

در بخش پایانی جشن دوازدهم خانه سینما تندیس بهترین فیلم به "فرزند خاک" به تهیه‌کنندگی سیداحمد میرعلایی اهدا شد و وی جایزه را از دست فخرالدین انوار و محمدمهدی عسگرپور گرفت. عسگرپور گفت: امیدوارم مشکلات سینمای ایران با صبر و حوصله و گفتگو حل شود. از دوستان مطبوعات نیز تقاضا می‌کنیم کمی رعایت سینما را بکنند.

دوازدهمین جشن سینمای ایران با مراسم آتش‌بازی به کار خود پایان داد.

تندیس بهترین  فیلم :  به  آقای سید احمد میرعلایی برای  فیلم  فرزند خاک
تندیس بهترین  کارگردانی:  به  آقای بهمن فرمان آرا  برای  فیلم  خاک آشنا 
تنددیس بهترین  فیلمنامه  : به  آقایان  محمدعلی باشه آهنگر و محمد رضا گوهری  برای  فیلم  فرزند خاک
تندیس بهترین  فیلمبرداری :  به  آقای علیرضا زرین دست  برای  فیلم  فرزند خاک 
تندیس بهترین  بازیگر نقش اول  مرد  :  به  آقای  خسرو شکیبایی  برای  فیلم  ستاره بود
تندیس بهترین  بازیگر نقش اول زن  :  به  خانم گوهر خیراندیش  برای  فیلم  دعوت
تندیس بهترین  بازیگر نقش مکمل مرد :  به  آقای بابک حمیدیان  برای  فیلم  ریسمان باز
تندیس بهترین  بازیگر نقش مکمل زن: به  خانم مهتاب نصیرپور برای  فیلم   فرزند خاک 
تندیس بهترین  تدوین  :  به  آقای عباس گنجوی  برای  فیلم  خاک آشنا
تندیس بهترین  طراحی صحنه و لباس  :  به خانمها  ژیلا مهرجویی و خانم  شعله نواب تهرانی  برای  فیلم  آتش سبز
تندیس بهترین  موسیقی متن  :  به  آقای کارن همایون فر برای  فیلم  خاک آشنا 
تندیس بهترین  صداگذاری و میکس  :  به  آقایان محمدرضا دلپاک و  رضا نریمی زاده  برای  فیلم  خاک آشنا 
تندیس بهترین  صدابرداری :  به  آقای عباس رستگارپور برای  فیلم  فرزند خاک 
تندیس بهترین  چهره پردازی : به  خانم مهین نویدی برای  فیلم  دعوت
تندیس بهترین  جلوه ها ی ویژه میدانی :  به  آقای داوود رسولیان برای  فیلم  فرزند خاک
تندیس بهترین  عکس :  به  آقای  علی نیک رفتار  برای  فیلم  دستهای خالی 

بخش فیلم کوتاه:

بهترین صدا: کاوه قهرمانی برای فیلم  رویای سنجاقک
بهترین تصویربرداری: نقی نعمتی برای فیلم برفک و کاظم مولایی برای فیلم لطفا از خط قرمزها فاصله بگیرید
بهترین تدوین: کاظم مولایی و مجتبی اسماعیل زاده برای فیلم لطفا از خط قرمزها فاصله بگیرید
بهترین فیلنامه: داریوش غریب زاده برای فیلم کوتاه بومرنگ
بهترین فیلم تجربی: شهرام مکری برای فیلم کوتاه آندوسی
بهترین فیلم داستانی: آیدا پناهنده برای فیلم تاج خروس

بخش انیمیشن:

بهترین فیلنامه: مرجان فرساد برای فیلم مولی
بهترین لی اوت: باقر بهرام برای قصه های شب چله
بهترین فضاسازی: مهین جواهریان برای فیلم بارون میاد جرجر
بهترین متحرک سازی: لیدا فضلی برای فیلم چرا سگها از گربه ها متنفرند
نشان طلا به انیمیشن شکرستان به تهیه کنندگی سید مسعود صفوی
بهترین انیمیشن بلند :عاشورائیان به تهیه کنندگی مرکز فرهنگی هنری صبا
جایزه ویژه:  به بابک نظری برای انمیمیشن شکرستان

بخش مستند:

بهترین طراحی صحنه : علی خطیبی نیا و محمد علی صالحی نوروز نژاد برای فیلم تینار
بهترین تدوین: محمد امین کریمی برای فیلم تینار
بهترین فیلمبرداری: سید حسین سیدی پریشان برای فیلم تینار
بهترین پژوهش: مهرداد زاهدیان برای فیلم میدان بی حصار
بهترین کارگردانی فیلم مستند کوتاه :به روح الله مولوی برای فیلم غذیب تر از بهشت
بهترین کارگردانی فیلم بلند مستند: به مهدی منیری برای فیلم تینار

 

27شهریور 1387